SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN !

Dupa cum stiti sezonul asta de vara l-am petrecut "plimbandu-ma " pe ici colo.Am vizitat Brazilia,Turcia ,Franta .Am intalnit destui complexati ,oameni care n-au loc in societatea romaneasca .Necazul este ca sunt din ce in ce mai multi romani carora le este rusine ca sunt romani .
Imi place tare mult sa merg la pescuit ,am gasit un loc perfect,o balta faina in ungurime ,la Belin .Pe tot parcursul acestei veri am intalnit tot felul de oameni.Am constatat ca acolo vin oameni cu familiile si oameni singuri.
Stiti cum este cand mergi la pescuit ,astepti sa traga pestele si ca sa nu te plictisesti stai la un pahar de vorba cu persoana de langa tine adica "vecinu' de ponton ".
Prima experienta am trait-o saptamana trecuta cand "vecinu'"isi ia scaunul si ni se alatura (mie si lui Dan ca Teo era la somn ),ce sa povestesti cu un strain ,politica desigur...
Cand l-am auzit ca ii este rusine ca este roman,ca datorita lui Iliescu si Nastase tara merge prost,imi venea sa-l arunc in apa .Am incercat sa-i explic ca nu asa stau lucrurile dar el nimic,un cabotin mai mare ca "vecinu'" n-am intalnit ,citez :"Iliescu stia dinainte de a muri Ceausescu ,ca el va fii presedinte pentru ca asa au spus rusii".
Mai vecine,i-am spus eu ,ce legatura are Iliescu cu rusinea ta de a fii roman.
Ulterior am aflat de la o persoana care il insotea pe "vecinu'" ca defapt el a crescut la un camin de copii,s-a insurat cu o femeie care nu prea il intelege,munceste ca un bou de dimineata pana seara pentru familia lui compusa din :copil,sotie soacra,cumnati.
Cireasa de pe tort a fost ,citez :"voi pleca in strainatate sa uit ca sunt roman si ma voi stabili acolo ".
In week-endul trecut am intalnit un alt "vecin " la pescuit care sincera sa fiu ne-a dat gata ,chiar i-am spus lui Dan ca avem parte numai de vecini complexati de faptul ca sunt romani .
Vecinul asta avea ceva in plus ,faptul ca stia istorie.
Avea logoree,ca romanul s-a rasculat in momentul cand nu mai avea nimic de pierdut,mi-a dat exemple din istorie ,cand ne-au cotropit romanii,cand ne-au batut turcii,etc .
Vecinu' plecase de la varsta de 17 ani de acasa,pana la 34 ani cat are acum n-a facut altceva decat a muncit,nu tu familie (n-a gasit persoana potrivita ),nu tu casa (e din Galati ),nu tu un rost in viata ,apropo venise la pescuit ca i-a promis unui prieten niste peste ,ciudat ,nu ?
Sunt multe de povestit dar ma irita situatia asa ca in concluzie spun :din cauza lor tara merge prost ca dau bir cu fugitii,ca nu merg la vot si-i lasa pe altii sa aleaga ,ca dau in fundul unora sau altora neamplinirile lor sau esecurile lor sociale ,intr-un cuvant sunt niste complexati.Ca ei sunt mii...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Lista mea de bloguri


despre copiimariajsanatatevedeteJocuriJoculetedecoratiuni interioaretunsori