CUI TREBUIE SA MULTUMESC !?

Dupa un an de munca mi-am permis sa merg in concediu cu minunata mea familie .Ne-am facut itinerariul in functie de buget adica ne-am facut planu' ca tiganu'...Ideea era sa -i sarbatorim ziua de nastere a lui Teo la mare(traditie deja ).Odata ajunsi in statiunea Mamaia,visul era pe jumatate implinit.Receptionea,ca in fiecare an ne astepta cu o mica majorare de pret desi rezervarea se facu-se inainte de 15 dar cu toate astea s-a dovedit a fii o draguta.
Prima zi pe plaja :
Ne trezim dis de dimineata,ne inarmam cu toate cele si... via la bronzat.Mergand noi asa cu viteza melcului pe faleza,povestind de ale noastre, cand deodata din spatele nostru doi baieti imbracati vai mama lor,ne intreaba daca dorim "chestii" d-alea albe din plastic sa stai la soare,politicos Dan le spune sa nu-si bata capul cu noi .Mai mergem cativa pasi,alti doi baieti care aveau alte tricouri dar la fel de "noi",ne intreaba acelas lucru,Dan din nou cu atata amabilitate le spune sa ne ignore pentru ca suntem "dotati" .Intr-un final ajungem la locul nostru(stabilit cu ani in urma),ne facem comozi si "tusti" in apa.Vai...! ce apa rece si murdara !
M-am conformat,am facut plaja ,intre timp Teo bucuros nevoie mare isi facea de lucru cu salteaua,colacul si mingea in mare,Dan disparuse din aria mea de acoperire...
Se facuse ora micului de jun ,roaga-te de Teo sa iasa din apa ,suna-l pe Dan sa vezi unde este,ce mai ...stres total.
Atat a durat stresul ~trei minute(venise Dan),ne lasam catrafusele pe plaja si incolonati doi cate doi sub forma de gramada "merem " in cautarea celui mai bun bucatar,facand slalom printre sezlonguri.
Revenim pe plaja si tusti in apa,ce-i drept se mai incalzise putin apa.
Soarele dogorea cu atata caldura incat m-am "prajit" ,cu tot arsenalul meu de creme de "firma" m-am procopsit cu pielea-n cui.Metode,lecuri babesti si altele n-au putut sa-mi aline durerea.
Teo si Dan au stat mai mult in apa ca deh ...
Dupa ce ca eu incercam sa-mi "ling"ranile ,dupa ce ca baietii care ziceau ei ca inchiriaza sezlonguri se uitau in gura mea, vin diferiti indivizi(de),una sa-ti ghiceasca,alta sa-ti descante,alti sa-ti vanda:"avem aspra de baiei,scoicii,namol avem "...;sa se uite-n cur-sul meu valutar.Pai,frate daca mergi in concediu mergi sa te relaxezi,nu ?
Mergem sa mancam la masa de pranz(numai de mancare nu-mi ardea mie).
Era a doua teapa luata la un interval de patru ore.
Frate,erau cateva (cele de baza) produse scumpe iar calitatea lor lasa de dorit.I-am cumparat lui Teo doua saltele de apa ,nu ca nu i-ar fi ajuns una ,pentru savura si eu ca tot omu' o cafea a trebuit sa-mi cumpar vreo sase pana sa fie una ca lumea si cand am descoperit-o barmanu' facea figuri cu paharele adica eu poate eram al taspelea client care bausem din acelas pahar,sa nu va povestesc de berea vanduta la dozator...
S-a ales praful de tarisoara noastra !
Seara mergem in SATUL DE VACANTA (pentru unii),ne-am distrat pe cinste,pentru cateva momente uitasem chiar si de incidentele de pe plaja dar era prea frumos sa fie adevarat, inevitabilul s-a produs .
In ritm de dans vizitam ce era de vizitat,mergem la o terasa pentru a ne incarca bateriile cu una ,alta si tot in ritm de dans am vazut o bataie,maiculita mea da' ce bataie !Nu era aglomerat Satul de vacanta deci trebuia sa-i vad pe politistii care efectuau paza ,nu ?De unde ,nu era tipenie de politist ...
Va voi spune si partea buna din acest concediu dar la urmatoarea postare ...


Ziarul
Powered by BannerFans.com

Persoane interesate

Lista mea de bloguri


despre copiimariajsanatatevedeteJocuriJoculetedecoratiuni interioaretunsori