CADOURI DE 1 IUNIE !

In timp ce bloguiam eu pe ici colo,Dan se afla in oras cu treburi de campanie .Incercam sa imi amintesc cum era de 1 iunie cand eram eu o mogaldeata de fetita .Era cea mai frumoasa zi din viata mea .Cu zambetul pe buze imi amintesc cum mamica mea ma imbraca cu rochita noua,pantofiori si strampisori noi si ma ducea la toate evenimentele specifice acelei zi.Faceam desene pe asfalt,pictam pe bucati mari de sticla,jucam sotron,toate jocurile copilariei erau transformate in concursuri cu premii.
Ce-i drept nu era pe atunci o varietate de a sarbatorii aceasta zi ,erau doar scoala,palatul pionierilor si ce-ti pregateu parintii .Primeam multe jucarii(si acum mai am unele ),multe cadouri si multa atentie din partea celor dragi .
Am avut o copilarie fericita si neumbrita (cel putin asta incercau parintii mei sa faca).
Nu pot spune acelas lucru si despre Teo ,baietelul meu care va implinii pe 15 iunie frumoasa varsta de zece ani ,oricat ar incerca cadrele didactice sa stearga tenta politica din aceasta zi de 1 iunie,oricat am incerca noi parintii sa obturam fanta politica,tot reusesc cu nemarginita nesimtire de a -si pune amprenta .Este strigator la cer cand vezi un candidat la aceste alegeri ca intra intr-o scoala si "daruieste"copiilor mici atentii inscriptionate cu nume,sigla partidului si alte acareturi care definesc partidul in cauza .
Cu ce au gresit acesti copii ca nu se pot bucura nici de ziua lor ?
O parte din vina o au si parintii,parinti care nu dau importanta acestei zi fiind preocupati de grija zilei de maine,de intretinerea restanta ,de gasirea unui loc de munca ,etc .
Eu va spun sincer avem si noi probleme ,greutati la ordinea zilei dar pentru asta sub nici o forma nu-i stricam bucuria copilului nostru .
Ca tot am adus in discutie acest cuvant,Dan a reusit si de data asta sa ne bucure .
Eu stiam ca are treburi(politice) de rezolvat dar ce sa vezi : Dan si-a luat rolul de tata in serios,eu si Teo devenind copii.Ne-a cumparat fel de fel de cadouri ,surpriza culminand cu o bicicleta performanta pentru Teo iar mie bine-nteles haine imbracandu-ma din cap pana-n picioare dupa gustul lui rafinat si celor sapte pisoiasi bine cunoscuta hrana whiskas junior .
Si daca tot suntem copii ni s-a luat si un tort de ciocolata caci in mod sigur in calitate de copii am fost cuminti si am mancat tot din farfurie .Consider ca fiecare femeie sau copil si-ar dori un sot sau un tata asa cum este Dan cu toate ca este foarte ocupat.
A fost o zisuper ...

6 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Asta cu intrarea politicii in scoala si incercarea de a profita de anumite sarbatori imi provoaca o scarba de zile mari !

LIBRA spunea...

amintiri pe care incercam sa le retraim cu fiecare ocazie, clipe trecute de care ne atarnam cu greutatea sufletului de adult

Alexei Vasarin spunea...

Aceasta este cea mai fericita perioada din viata voastra, cat timp copilul va este suficient de mic incat intreaga sa viata sa graviteze in jurul casei parintesti si a parintilor. Va doresc sa va bucurati din plin de ea, si ma bucur si eu de bucuria voastra.

Lorena spunea...

Uneori gesturile acestea mici sunt mult mai pline de consideratie decat multe alte cadouri scumpe ...

Anonim spunea...

Ramona,agradeço seu pesar pelas vitimas do aer France em terras Brasileiras!
abraço,amiga!

Anonim spunea...

Gracias Ramona por compartir este blog donde veo que te preocupas por los demás esodemuestra un rán corazón,aún hay un largocamino que andar esperemos que sea mejor.Con cariño Vicky desde España

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Lista mea de bloguri


despre copiimariajsanatatevedeteJocuriJoculetedecoratiuni interioaretunsori